Danhostel City Copenhagen

Danhostel Copenhagen City
I vores familie er vi 5 personer; 2 voksne og 3 børn. Og som Danmark ser ud i dag, så er mange familier både 5,6 og 7 personer, hvis alle bonus- og delebørn skal med på ferie på samme tid. Skulle destinationen nu være København, hvor kan man så lige finde plads til alle børnene. Vi fandt svaret på Danhostel Copenhagen City. Vi valgte at teste det en hverdag i november med 3 børn på 4,7 og 8 år.

Danhostel er en stor kæde af vandrerhjem over hele landet. Nogle vandrerhjem er af ældre standard og nok det, mange vil forbinde med et vandrerhjem. Andre er topmoderne og helt nyindrettede. Copenhagen City hører bestemt til i den sidstnævnte gruppe.

Geografisk er placeringen helt i top. Vandrerhjemmet ligger på H.C. Andersens Boulevard, lige inden Langebro og kun en spytklat fra Tivoli, Rådhuspladsen, Banegården ja centrum. Det er ualmindeligt praktisk, især hvis kommer til København med toget. Her er ikke behov for taxa. Det tager kun 5-10 minutter på gåben.

Receptionen går ud i et med en superhyggelig bar, hvor man kan drikke en kop kaffe eller gå en tur ned om aftenen. Man bliver taget venligt imod, og havde det ikke lige været beskeden om at internettet ikke fungerede, så havde det været helt perfekt. Ja ja, det er nu engang mit lod, at det er det første jeg spørger om… Man får udleveret sengetøj, håndklæder og et nøglekort, som også skal benyttes i elevatoren. Egentlig en superfiks anordning, der gør at ingen uvedkommende sætter ben på din etage. Elevatoren kører ganske enkelt ikke uden nøglekortet, og man kan kun stå af på sin egen etage.

Vores værelse lå på 16. etage, og må jeg med det samme understrege, at har du nogensomhelst mulighed for at vælge selv, så tag lige en af de øverste etager. Wow en udsigt. Børnene sad den første halve time i vindueskarmen og kiggede betaget ud over København og kanalen.

Og værelset levede 100% op til forventningerne. Vi havde bestilt et 6-sengs familieværelse, og i stedet for 6 køjesenge, så var der en dobbeltseng til mor og far og 4 køjer til børnene. Der var god plads på værelset, og badeværelset fungerede upåklageligt. Det føltes slet ikke som en sovesal. Tværtimod var det hyggeligt at have børnene sovende så tæt på, uden at vi var klemt ind på et for lille værelse.

Morgenmaden serveres i stueetagen. Her er ikke noget fint bjerg af frugt eller 7 slags youghurt, men her er hvad man kan forvente af en ok morgenmad, og der er nok af den. Det fungere fint. Man tilmelder sig et tidsinterval, sådan at ikke alle hotellets gæster flokkes om morgenmaden på samme tid.

Priser
Prisen på værelset afhænger af sæsonen. For 4 personer koster det fra kr. 520-780 pr. nat. For 5-6 personer koster det fra kr. 780-1170 pr. nat. Dertil kommer gæstevandrerkort, hvis du ikke har et i forvejen. Det koster kr. 35/voksen gæst. Morgenmad koster kr. 69/voksen. Børn under 12 år spiser for kr. 35. Har man ikke sengelinned og håndklæde med hjemmefra, koster hver pakke kr. 70,-.

Hvis man kommer 5 personer i lavsæsonen koster det således:

Pris værelse kr. 780
Morgenmad 5 personer kr. 243
Linnedpakker til 5 personer kr. 350
Gæstevandrerkort kr. 70

Ialt kr. 1.443 for den første nat. Kr. 1.023 for de følgende nætter

Hvad synes vi så?
Vi havde ikke rigtig noget at være utilfredse med. Det er et godt billigt hotel med central beliggenhed og plads til alle i familien. Især hvis man skal bo flere dage i København, er det meget billigt for 5 personer.

Mette Juhl
Sjovforbørn.dk
November 2009

Din kommentar til artiklen?
Har du en kommentar eller en god ide, du har lyst til at dele med andre?

Navn:

Din kommentar:

Informationer
Danhostel Copenhagen City
http://www.dgi-byen.dk/hostel
H.C. Andersens Boulevard 50
1553 København V
tlf. 33 11 85 85

Læs også artiklen om overnatning i København


Udgivet

i

af

Tags: